Tips voor inbraakbeveiliging België

Hoewel België over het algemeen een erg veilig land is, vinden we het toch fijn om ons extra veilig te voelen in huis. Er zijn ook zeker dingen die je kunt doen om je huis veiliger te maken en beter te beveiligen tegen inbraak. We geven je graag wat tips om je huis nog beter te beveiligen.

De sloten vervangen

De sloten vervangen is iets wat eigenlijk te weinig gebeurt. Het is aan te raden om dit altijd te doen als je net verhuist. Zo weet je zeker dat je sloten niet beschadigd of versleten zijn en weet je ook zeker dat er niemand rondloopt met een sleutel van jouw huis zonder dat je het weet. Ook als je sloten na een paar jaar versleten zijn of er een inbraakpoging is geweest is het verstandig om de sloten te laten vervangen. Ook kan het soms gewoon nodig zijn om je sloten te vervangen omdat er nieuwere en betere sloten op de markt zijn. Inbrekers bedenken natuurlijk telkens nieuwe manieren om ergens binnen te komen en je sloten moeten hierin meegaan met de tijd. Klik hier voor een goede slotenmaker in België.

Ramen beveiligen

Ramen zijn natuurlijk een zwakpunt van een woning. Als een inbreker graag genoeg binnen wil komen kan hij altijd een raam inslaan. Dit maakt meestal te veel lawaai waardoor het meestal geen goede optie is voor de inbreker. Maar als je afgelegen woont of op een locatie waar dit toch gebeurt kan het waardevol zijn om de ramen extra te laten beveiligen. Je kunt kiezen voor extra stevig glas om inbrekers te weren of rolluiken voor het raam plaatsen waardoor ze niet eens bij de ramen kunnen komen.

Camera

Inbrekers willen voornamelijk ongezien binnenkomen. Tenzij je overduidelijk erg waardevolle spullen in huis hebt zullen inbrekers het er niet op wagen als ze weten dat ze gezien worden. Daarom zijn camera’s of nepcamera’s erg goede bescherming tegen inbraak.