Verhuizen

Een verhuizing nadert en je dient nog veel te doen aan je huis. Maar wat is nu belangrijk en wat kan eventueel worden overgeslagen vóórdat de verkoop in gang wordt gesteld? Enkele tips bij het verkopen van je huis:

1. Zorg dat het er net uit ziet

2. Probeer gebreken snel op te lossen

3. Maak voldoende ruimte vrij om de potentie te laten zien

Het net eruit laten zien kan al door de muren opnieuw te behangen of te verven. Dit zorgt net voor wat meer uitstraling en minder afleiding van minder sterke punten. Ook het aanbrengen van een goede vloer is raadzaam als uw oude vloer er al 10+ jaar in ligt. Een begane grond voorzien van een nieuwe vloer kan al vanaf enkele honderden euro’s en als het huis toch al goed is opgeruimd, dan is de oude vloer er zo uit gehaald. Het neerleggen van een vloer is verder geen hogere wiskunde.

In de tweede plaats is het oplossen van gebreken zeer aan te raden. Denk aan het vastschroeven van alle loszittende delen in het huis, zoals de bevestiging van de deurhendels. Maar ook het vernieuwen van een douchekop of slang is een goede oplossing om de badkamer snel nieuw leven in te blazen zonder al teveel investeringskosten. Het opnieuw verven van je houten kozijnen mag zeker ook niet ontbreken, omdat het onderhoud dan al gedaan is en er weer enkele duizenden euro’s aan onderhandelingsmateriaal is voorkomen. De waarde van het huis gaat niet enkel om de theoretische waarde, maar ook de praktische waarde naar een koper toe. Alles wat je niet doet, dient hij op zich te nemen. Als de waslijst aan kleine zaken te groot wordt, zal de koper wellicht kiezen voor een ander huis.

In de derde plaats is het altijd fijn dat een koper de potentie in de verschillende woon- of slaapruimtes snel kan zien. Uiteraard zullen opkopers hier gemakkelijker doorheen kijken, maar een doorsnee particulier ziet enkel de spullen. Zorg er dus voor dat je slaapkamer voldoende diepte bevat en de woonkamer geen rommelruimte is geworden.

Natuurlijk zijn er ook partijen die je woning kunnen kopen zonder dat je over dit soort zaken hoeft in te zitten. Vastgoedbedrijven die woningen opkopen, zoals Sons Real Estate, is zo’n bedrijf die de waarde niet teveel laat afhangen van de aanwezige inboedel. Ook biedt men marktconform en biedt het direct zekerheid, omdat het bod zonder financieringsvoorbehoud is.