Waarom je moet overstappen op PVC deuren

Waarom je moet overstappen op PVC deuren

Een van de meest populaire renovaties en upgrades die mensen laten uitvoeren aan hun huis is het plaatsen van PVC ramen, maar PVC deuren zijn net zo belangrijk! PVC deuren geeft veel voordelen. Daarom lopen we die even met je door.

Isolatie

PVC deuren bieden uitstekende thermische isolatie. Dat betekent dat ze in de winter de warmte goed binnen houden en in de zomer goed buiten houden. Dat komt niet alleen door het materiaal waar het van gemaakt is maar ook door de techniek die vanbinnen is toegepast. Bij PVC deuren, ramen en rozijnen zijn vanbinnen namelijk schotjes geplaatst om meerdere holle ruimtes te creƫren. Deze holle ruimtes bevatten stilstaande lucht, wat zorgt voor de uitstekende isolatie. Dit soort isolatie is onmogelijk met sommige andere populaire materialen zoals hout. Daarnaast bieden deze deuren ook akoestische isolatie. De buren zullen dus minder geluidsoverlast van je ervaren als de muziek te hard staan en als je langs een drukke weg woont zul je het voorbijgaande verkeer een stuk minder horen.

De prijs

Het vervangen van deuren en kozijnen is een grote klus. Dit kan best prijzig worden, maar PVC deuren hoeven niet ongelooflijk duur te zijn. Daarnaast kun je hierdoor besparen op de energierekening. Dit verschil zul je zeker merken als je hiervoor oude, houten of versleten kozijnen en deuren had. De investering die je doet in deze deuren, verdien je dus zeker terug in besparingen.

Onderhoudsarm

Een ander groot voordeel van PVC deuren is dat ze erg onderhoudsarm zijn. Houten deuren en kozijnen moet je regelmatig laten schilderen en behandelen omdat ze anders kunnen rotten. PVC is waterbestendig en zal nooit rotten. Het heeft geen speciale behandelingen nodig om deze eigenschap te behouden. Het sterke materiaal is niet heel gevoelig voor beschadiging en kan tientallen jaren meegaan zonder onderhoud. Je hoeft de deuren alleen af en toe schoon te maken, maar dat is gewoon om ze er mooi uit te laten zien.