Waarom je het beste je gezicht 2x per dag kan reinigen

Veel vrouwen denken dat het alleen nodig is om je huid te reinigen als make-up draagt. Dit is een groot misverstand. Dit zou betekenen dat een gezichtsreiniger alleen de make-up resten wegpoetst, maar dat is niet enige vuil wat achterblijft op je gezicht na een hele dag. Wat dacht je van zweet of overtollig talg? Ook dit zal je huidconditie niet verbeteren.

Het is dus belangrijk dat je altijd je gezicht reinigt, ook als je geen make-up draagt. Dit levert niet alleen een schone huid op maar ook een gezonde huid. Het is niet nodig om elke dag grondig te scrubben of je huis heel grondig te wassen. Dit zorgt voor een overproductie van talg en dat is juist wat je niet wilt. Het is het beste om je huid tweemaal per dag te reinigen, ’s ochtends en s’ avonds.

Routine

Veel vrouwen reinigen alleen hun huid ‘s avonds, maar ‘s ochtends is juist heel erg belangrijk. Gedurende de nacht herstelt je huid van de dag en maakt daarbij talg aan. Hierdoor ontstaat er ’s ochtend vaak een vettig laagje op de huid. Wanneer je dit niet verwijderd kan dit zorgen voor onzuiverheden. Wanneer je dit wel doet worden alle andere verzorgingsproducten veel beter opgenomen. Breng na het reinigen van het huis een hydraterende crème aan voor een optimaal resultaat.

Om ’s avonds je gezicht te reinigen is het belangrijk dat je een goed gezichtsreiniger gebruikt. Een reinigersmouse kan je voor je hele gezicht gebruiken en vooral rondom de ogen. Naast make-up wordt dan ook overtollig talg en vuil verwijderd. Breng na het reinigen van de huid een voedende nachtcrème aan. Dit zorgt ervoor dat je ’s ochtends wakker wordt met een stralende huid. Kijk voor een ruim aanbod aan gezicht reinigers en passende crèmes op litterwonderland.nl.