Waarom wijn het leukste relatiegeschenk is.

Of je nu een lekkere fles cadeau wilt doen aan je beste vrienden tijdens een etentje. Of je wil een zakelijke partner een stijlvol en elegant cadeau doen. Of misschien wil je je geliefde verrassen tijdens een romantisch diner. Het beste relatiegeschenk blijft nog steeds een heerlijke fles wijn! 

Wijn als een zakelijk relatiegeschenk. 

Dat wijn zowel het perfecte relatiegeschenk is voor zowel privé als zakelijk is niet moeilijk. De meeste mensen houden wel van een heerlijk flesje wijn. Net daarom is het een ideaal geschenk. 

Heb jij een zakelijke partner waarmee je reeds op diner bent gegaan en ontdekten jullie daar samen een nieuwe wijn? Doe hem of haar dan deze fles cadeau. Dit versterkt alleen de band tussen beide en zorgt ervoor dat je wordt aanschouwd als een attent iemand met oog voor detail. 

Je kan er voor kiezen voor één enkele fles of voor een hele kist. 

Tip: Bewaar je wijn steeds in een wijnkoelkast. Dit zorgt ervoor dat jij je wijn op juiste manier en in de juiste omgeving kunt bewaren alvorens te serveren. Hierdoor komen alle smaken en aroma’s ten volle tot hun recht! 

Aan je vrienden geef je wijn. 

Wat neem je mee wanneer je door je vrienden wordt uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis? Juist ja, een heerlijk flesje wijn. Het meebrengen van een fles wijn door de uitgenodigde gasten is tegenwoordig een standaard etiquette regel geworden.

Voor de keuze van een wijn hoef je niet erg lang wakker te liggen. Tenzij op voorhand afgesproken zorgt de gastheer of gastvrouw zelf ook voor een fles wijn, die meestal bij het gerecht past. Kies daarom eerder voor een fles wijn gericht naar de gastheer / gastvrouw, dan naar het gerecht van de avond. 

Het meebrengen van een fles wijn laat zien dat jij echt om die persoon geeft. Bovendien is het samen nuttigen en genieten van een goed flesje wijn een heerlijke aangelegenheid. 

Tip: Werd er afgesproken dat jij zou zorgen voor het aperitiefwijn? Ga dan voor een lichtere wijn! Zo zorg je ervoor dat je niet vol zit tijdens het diner! 

Samen met je geliefde een heerlijk flesje wijn ontkurken. 

Wat is er heerlijker dan samen met je geliefde een verrukkelijk flesje ontkurken? Kies voor een prachtige Italiaanse rode wijn om samen te nuttigen tijden een romantisch avondje. 

Waarom kiezen voor rode wijn tijdens een romantisch avondje?

Een Italiaanse studie toonde aan dat het antioxiderend effect van rode wijn bepaalde bloedstromen in het lichaam bevorderen. Hierdoor verhoogt het libido zowel van de man als van de vrouw. 

Let op! Drink niet teveel. Het ideale aantal voor die hogere ‘sex-drive’ zijn 2 glazen voor de vrouw en 3 voor de man. 

Ook witte wijn perfect voor romantisch diner. 

Voor zij die graag witte wijn drinken zijn er ook genoeg mogelijkheden! Een ideaal recept voor tijdens een romantisch avondje is wijn bij asperges. Asperges zorgen er namelijk voor dat het vrouwelijk geslachtsorgaan meer vochtigheid afscheid. Ideaal dus voor een gezellig avondje vol genot!