Wat is de beste plek voor wijnopslag in huis?

De kelder is de beste plek om wijn in op te slaan. Dit vanwege de constante temperatuur (iets lager dan kamertemperatuur) en vanwege het geringe zonlicht. Uv-straling is namelijk erg nadelig voor wijnen in opslag. Hierdoor gaat de kleur sneller verloren en tast dit de kwaliteit van de smaak aan.

Wijn bestellen

Of je nu kiest voor rode wijn, rosé of witte wijn is het van belang dat je de rosé en witte wijn tijdig koelt. Het liefst minimaal 24 uur voordat je de wijn gaat nuttigen. Mocht je nog wijn moeten bestellen voor een goede kwaliteit en een mooie prijs, kijk dan eens op de site van Budget wijnen. Het voordeel hiervan is dat je de deur niet meer uit hoeft en dat de wijn aan huis wordt geleverd.    

Keuken of woonkamer

Indien je geen kelder hebt en je de wijn wilt opslaan in de keuken of woonkamer is het belangrijk dat je erop let dat de temperatuur niet te veel schommelt. Daarnaast dat er niet direct zonlicht op de wijn komt en dat er niet teveel trillingen zijn op deze plek. Aangezien trillingen het verouderingsproces van de wijn versnellen en dat is natuurlijk wel het laatste dat je wilt.

Investeren in een speciale wijnkast

Tegenwoordig zijn er van die speciale wijnbewaarkasten. Dit is feitelijk een soort van nabootsing van het klimaat van een (wijn)kelder. In zo’n wijnkast wordt de ideale temperatuur van de wijn gewaarborgd en kan er geen zonlicht bijkomen. Uiteraard liggen de wijn in deze kast om zo uitdroging van kurk tegen te gaan. Nu zijn deze kasten natuurlijk niet goedkoop, maar toch wel interessant mocht je de middelen hebben hier eens naar te informeren.