Wat natuursteen kan doen met je huis

Als je een handig type bent en op zoek bent naar snelle verbeteringen voor je huis met een grote impact, overweeg dan om je tijd en middelen te besteden aan projecten waarin stenen materialen zijn verwerkt. Patho stone maakt natuursteen op maat en kan je woning een ware upgrade geven met natuurstenen elementen.

Dankzij de tijdloze aantrekkingskracht en duurzaamheid zijn natuurstenen zoals graniet en marmer altijd populaire materialen voor werkbladen. Maar heb je ooit nagedacht over andere creatieve manieren om steen in je interieur te verwerken?

Gebruik de overblijfselen van je werkblad

Natuursteen wordt het meest gebruikt voor werkbladen, maar het kan ook in veel delen van het huis worden gebruikt om opvallende stukken en volledig unieke designelementen te creëren, vooral met overblijfselen. Een overblijfsel is het resterende deel van een stenen plaat die al is ingesneden voor aanrechtstukken. Het overgebleven deel is onbruikbaar met de volgende partij van die kleur. Dit komt omdat de stenen natuurlijk zijn en de kleuren dus variëren.

Dit biedt een geweldige kans voor huiseigenaren. Omdat het overblijfsel daarom een ​​op zichzelf staand stuk is, kan het gekocht worden tegen spotprijzen en is het perfect voor al die kleinere vierkante meters – wat betekent dat ze perfect zijn voor je doe-het-zelfprojecten.

Hier zijn vier creatieve manieren om natuursteen in je huis te verwerken.

  • Tuinpaden

Voeg visueel belang toe aan je tuin en buitenruimte door willekeurige stukjes steen te plaatsen om een ​​pad in je tuin of om een tuingebied te vormen. Als je een restant van een steen hebt gekocht dat je leuk vond, kun je het in willekeurige stukken breken en ze strategisch plaatsen om een ​ unieke artistieke loopbrug te vormen.

  • Muurplanken

Planken bieden functie, organisatie en design aan elke ruimte. Als je weinig ruimte hebt, zijn vrij zwevende planken een geweldige manier om de vloer of andere oppervlakken van de kamer te openen en tegelijkertijd de anders kale muren visueel interessant te maken. Planken gemaakt van granietresten gaan nog een stap verder, zodat je je persoonlijkheid kunt uiten en een gedurfd designstatement kunt maken. Het is belangrijk om rekening te houden met het gewicht van stenen materialen – zorg ervoor dat je elk stuk goed ondersteunt!

  • Meubel topping

Heb je het gevoel dat je te veel hout in je interieur hebt en wil je wat andere texturen en afbeeldingen toevoegen? Wat dacht je van een stenen blad op sommige zij-/eindtafels, een buffetkast, dressoir, bureau of een meubelstuk voor een bar?

  • Openhaard

Natuursteen kan van een gewone open haard een prachtig middelpunt maken. Graniet is van nature hittebestendig, waardoor het een perfect materiaal is voor een ombouw van een open haard. Het kan bijv. worden gebruikt voor elementen van het decoratieve frame rond de opening.