Zo hoor je je bestek neer te leggen

Het dekken van de tafel is een bezigheid waar veel mensen weinig aandacht aan besteden. Het bestaat echter uit meer dan alleen een mes en vork neerleggen. Er is een bepaalde etiquette hoe je je bestek neer moet leggen. Dus, hoe leg je bestek neer? Allereerst liggen de vorken natuurlijk links en de messen rechts. De messen moeten tevens met de snijkant richting het bord wijzen. Soeplepels liggen doorgaans aan de rechterkant, terwijl desserts- en fruitbestek boven het bord horen te liggen. Op die manier heb je een overzichtelijke wijze om je bestek volgens de richtlijnen neer te zetten.

Andere regels voor het tafeldekken

Naast het goed neerleggen van het bestek voor de maaltijd zijn er nog enkele andere gedragsregels die aan tafel nageleefd moeten worden. Allereerst is het bijvoorbeeld de regel dat het glas dat als eerste genuttigd wordt, aan de rechterkant gelegd moet worden. Als je wijn drinkt, dan gebruik je een groot glas voor de rode wijn, en een kleiner dun glas voor de witte wijn. Ook zijn er bepaalde vereisten voor de grootte van het tafellaken, evenals het materiaal ervan. Verder is het belangrijk om iedereen van een servet te voorzien en dat er kruiden als peper en zout op tafel worden neergezet.

Tips om je eettafel te versieren

Om je eettafel nog mooier te maken naast het volgen van de etiquette, zijn er nog een aantal tips om je eettafel te versieren. Enkele eettafel decoratie idee├źn zijn bijvoorbeeld het toepassen van seizoensgebonden voorwerpen. Als het bijvoorbeeld kerst is, kan je kaarsjes in het thema van kerst neerzetten op tafel en andere decoraties in het kader van kerst gebruiken. Een andere manier om je eettafel te versieren is door bloemen te plaatsen. Naast de lekkere geur stralen bloemen namelijk een warme sfeer uit. Verder kan je nog geurkaarsjes gebruiken die warmte uitstralen en het knusse gevoel binnen een huishouden weerspiegelen.