Zo vind je snel jouw perfecte Netflix match

Zo vind je snel jouw perfecte Netflix match

Toe aan een lekker relaxmomentje thuis? Netflix is je vriend! Zodra je Netflix opent, zie je vaak alleen de bomen door het bos niet meer. Je kent het wel: eindeloos scrollen door de talloze opties aan films, series en documentaires, waarvan er iedere maand weer nieuwe bij komen. Dit kun je jezelf besparen, verschillende bloggers hebben het werk namelijk al voor jou gedaan! Online vind je diverse lijstjes aanraders. Zoek op het genre waar jij op dat moment zin in hebt en kijken maar.

Waar heb je zin in?
Ben je toe aan een interessant verhaal met diepgang? In de categorie waargebeurde films Netflix vind je prachtige titels. Zeker wanneer je weet dat het verhaal echt gebeurd is, wordt je er volledig ingezogen en kun je je er helemaal in inleven. Maar heb je juist op een luie zondag zin in een lekkere wegkijk-film? Een romantische komedie doet het altijd goed! Het Netflix-landschap verandert bovendien met de tijd mee. Zo komen er elk jaar bijvoorbeeld meer lesbische films bij. Goed bezig Netflix.

Netflix helpt je een handje
Gelukkig word je tegenwoordig ook niet meer volledig aan je lot over gelaten op de app. Netflix selecteert namelijk automatisch films gebaseerd op eerder door jou bekeken titels. Ze weten stiekem al waar jij van houdt en helpen je zo in de goede richting. Het kan daarom makkelijk zijn dat jouw Netflix homepage er heel anders uitziet dan die van je vriend(in).

Kijk je alleen of samen?
Wanneer je alleen gaat kijken, heb je natuurlijk volledig kiesrecht. Dat maakt het vaak wat makkelijker om snel een passende titel te vinden. Zoek je samen met iemand anders een film uit? Dan wordt het vaak al lastiger, smaken verschillen nu eenmaal. Probeer in ieder geval een genre te vinden waar jullie beide van houden en speur daar online naar. En werkt dat niet, dan zul je maar gewoon twee films moeten kijken!